Old English Sheepdog som familiehund

Mange billeder der vises af en Old English fremstår som en oppustet udstillingshund. Det er et flot syn, men jo ikke hverdagshundens udseende og væremåde. At stå der og strække hals og se flot ud er ikke hundens naturlige udseende.

Kennel Jolly Bear fremstiller familiehunde og efter bedste evne venlige, godmodige hunde med livsglæde og nysgerrighed. Uden nogen form for aggressivitet overfor andre mennesker eller hunde, hvor forskelligartede de i øvrigt måtte være.

Som hvalp anbefaler vi samværstræning med både andre hunde og mennesker. De skal lære praktisk anvendelige ting som at komme på kald og stå, dæk og sid. Vi vil have, at mennesker skal have det praktisk med hunden og indlære hensigtsmæssige ting som er til gavn for hundene, mennesker og det omgivende samfund.

I denne start er en tidlig socialisering nødvendig. Dertil kommer oplæring i øvelser eller færdigheder betinget af hundes naturlige adfærd og instinkter. Derigennem får ejeren et indblik i, hvordan hunden fungerer og hvordan ejeren opfylder de fundamentale behov som ikke længere kan opfyldes i vores samfund i dag uden sammenligning med den ur fortid hvor hunden anvendte sine sanser til at overleve.

Derfor er indlæring i at søge fundamentalt for en hund. Derved opfylder man et behov hos hunden i at anvende sin næse sammen med føreren og ikke til at opspore et bytte som i fortiden.

I opvæksten er pelsen ikke noget større problem, selv om den skal vænnes til at blive pudset og børstet, eller bliver pelsarbejdet ikke en fornøjelse, men en sur pligt. Det går ikke med verdens mest pelsrige race.

På den anden side er det ikke strengt nødvendigt at udvikle en udstillingspels, der kan tiltrække sig eksteriørdommerens fornemste ønske. Med grov kam og børste skal pelsen med forsigtighed til stadighed holdes fri for filter og totter; ellers går det ikke med Old English.

Samvær med hunden og de daglige spadsereture, gerne uden mobillæsning, giver hverdagen en anden dimension. I øvrigt er motion for hunden en bydende nødvendig for hundens fysik og fysiologi.

At møde andre venlige hunde giver en god kontakt til det omgivende samfund og en anledning til en uformel hundesnak med andre ligesindede.     

 

 

Lukket for kommentarer.