Pelspleje

Pleje

Kennel Jolly Bear gør meget ud af at fortælle om at pleje en Old English Sheepdog. Uden pleje får man ikke glæde af hunden, slet ikke en pelshund. Old English Sheepdog er den hunderace i verden der er avlet frem til at have mest pels af alle hunde, så pelspleje er et must.

Når det er sagt har pelspleje den fordel, at man komme meget tæt på hunden og får derved et meget nært forhold til den. Det gælder også psykisk.

Inden man kommer til pelspleje og alt andet form for pleje af hunden med tænder, øjne, ører, poter, negle og rengøring i endetarmsregionen skal hunden imidlertid vænnes til berøring og til håndtering, ellers kan det hele ikke lade sig gøre.

Vi giver altid hvalpeejere en ”enetime”-undervisning i primært pelspleje, hvor hundeejeren får børsten i hånden og mærker hvad det vil sige at børste en langpelset hund. Det giver derimod ikke den nye hvalpeejer viden om, hvordan man får den til at tillade og nyde børstning og soignering.

I hvalpens første levemåneder skal hunden derfor gå til en eller anden form for lydighedstræning, der opøver hunden i at modtage og adlyde forskellige beskeder til den. Kald dem bare kommandoer. Opmærksomhedstræning er et must for enhver hund. Hvis det lykkes følger den opmærksomme hvalp gerne føreren i gang på dennes venstre side. Dertil kommer kommandoer som stå, sit og dæk (at ligge ned) og når det er indøvet skal man huske at bruge disse ting når hunden skal på et børstebord de første gange.

På et hvalpehold bør der være en seance eller to hvor alle hunde kommer på bordet for at prøve det, ud over alle de andre fordele der er ved at gå på hold med den unge hund.

Først derefter begynder soigneringen, hvad enten det er at tilse de forskellige kropsdele som at udføre rent fysisk pleje som tandbørstning, øjendrypning, ørerensning (det kilder) og negleklipning. Det sidste er ligeledes et must for enhver hund og kan i starten være vanskeligt og nogle hunde finder det dybt problematisk (hvad det slet ikke er). Tag lidt ad gangen. Tænk også blot på egen negleklipning; det gør ikke ondt og det foretages ikke hos vores læge.

Negleklipning foretages heller ikke hos dyrlægen og det bliver en svir for dyrlægen at kontrollere at alt er som det skal være.

Kennel Jolly Bear udleverer skriftligt materiale om pleje ved aflevering af hvalpen.

Se til at børstning og soignering er en hyggestund med kaffe, kage og evt. fjernsyn, som man bør sætte tid af til.

Vi hjælper gerne hvalpekøbere og andre med vejledning til soignering af Old English Sheepdog.

Undervisning i pelspleje hos Kennel Jolly Bear J-kuld

Undervisning i pelspleje hos Kennel Jolly Bear

 

 

Lukket for kommentarer.